przepis zaczerpnięty z blogu Gosi
Składniki (na około 12 placuszków) :
- 2 duże marchewki
- 1 spora cukinia
- 1 cebula
- ok.100 g fety
- 40-50 g maki
- 1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki maku (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka średnio ostrego curry
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sol, pieprz
- 1 rozbełtane jajko
- do smażenia olej i 2 łyżki masła
Wykonanie:
Cukinię, marchewkę i cebulę zetrzeć na grubej tarce, dodać pokruszona fetę, przyprawy,jajko,make, doprawić solą i pieprzem i dobrze wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na złoto, osączyć krotko na ręczniku papierowym i podawać gorące z sosami lub dipami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz