listopada 24, 2010

sałatka ze szpinakiem i fetą


 Składniki:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • główka sałaty rzymskiej, porwanej na kawałki
  • garść kiełków lucerny
  • kilka listków mięty, posiekanych
  • 5 pomidorków koktajlowych (lub podobnych, małych)
  • 1/5 ogórka, posiekanego
  • feta (wedle uznania), w kawałeczkach
Wykonanie:
w małej miseczce wymieszać oliwę z octem. W dużej misce wymieszać resztę składników. Sałatkę polać wymieszaną oliwa z octem; można posolić odrobiną soli morskiej. Podawać z grillowanym kurczakiem etc.

1 komentarz:

Panna Malwinna pisze...

jak najbardziej jestem na TAK. kocham szpinak (choć odkryłam go dopiero niedawno).
musiałabym tylko podmienić fetę na tofu;)