sierpnia 16, 2010

piersi z kurczaka faszerowane po włosku


łatwy przepis na drobiową kolację, przepis ze strony bbcgoodfood


odrobinę zmodyfikowany:
Składniki:
  • 2 łyżki posiekanych oliwek 
  • ząbek czosnku, zmiażdżony 
  • łyżeczka ziół
  • 200 gram tłustego serka
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
  • oliwa z oliwek


Wykonanie:
Nastawić piec na 200 st. C. Wymieszać czosnek, oliwki, zioła z serkiem. Piersi z kurczaka umyć, podzielić, przekroić z boku w ten sposób aby zrobić kieszonki. Kieszonki wypełnić serkiem, przełożyć do naczynia do zapiekania (uprzednio posmarowanego oliwą), posypać przyprawami (dowolnie), kłaść na wierzch po kilka plastrów pomidora. Zapiekać około 20 -30 minut aż brzegi kurczaka będą zrumienione. Podawać z sezonową sałatką.

Brak komentarzy: