Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula pocięta na polowy i pokrojona w paseczki
- 2 czerwone papryki / 2 zielone papryki / 2 żółte papryki, pokrojone w paski
- 2 ząbki czosnku zmiażdżone
- 2 x 400 g pomidorów z puszki, odcedzonych, 2 łyżki kolendry posiekanej
- 2 łyżki czarnych oliwek, bez pstek
- sól pieprz
na dużej patelni wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę, smażyć ok. 5 minut; dodać papryki, dusić kolejne 5 minut; dodać pomidory, kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut, aż cały płyn wyparuje. Dorzucić posiekane czarne oliwki, podawać od razu.
2 komentarze:
Uwielbiam, latem mogłabym jeść ją codziennie.
P.S. piszemy z jednym p w środku :)
Pozdrawiam!
poprawiłam :)
Prześlij komentarz