Składniki:
- 450 g makaronu muszelki lub podobnego, mniejszego
- ok. 120 gram rukoli, umytej, pozbawionej ogonków (większe listki porwać na mniejsze kawałki)
- ok. 170 g sera feta, w kawałeczkach/pokrojonego na kawałki
- kilkanaście do 20 oliwek, pokrojonych na mniejsze kawałki
- około 8 suszonych pomidorów, odsączonych z oleju, pokrojonych na mniejsze kawałki
- 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- świeżo zmielony pieprz do smaku
- listki bazylii do dekoracji (około 10)
Wykonanie:
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. W dużej misce wymieszać resztę składników, dodać przyprawy, makaron (letni lub zimny). Całość wymieszać,udekorować bazylią. źródło
2 komentarze:
rukolę kocham, suszone pomidory uwielbiam- jak najbardziej moje smaki, tylko fetę podmieniam na tofu;)
Bardzo podobają mi się Twoje przepisy dlatego też chciałabym nominować Cię do Liebster Blog Award.
Prześlij komentarz