lutego 28, 2011

sałatka wiosenna

wiosenne smaki zimowa porą. Klasyka gatunku ;) Idealna do chrupiących bułeczek na śniadanie i ... oby do wiosny !





Składniki (dla 2-3 głodnych osób):
  • 5 jajek ugotowanych na twardo, drobno pokrojonych
  • pół dużego pęczka szczypiorku
  • 8-10 pieczarek marynowanych, drobno pokrojonych
  • kilka łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie: 
wszystkie składniki wymieszać. Podawać ze świeżym pieczywem.

2 komentarze:

mopswkuchni pisze...

Bardzo mi się podoba ta sałatka. Propozycja podania jest także ciekawa. Lubię takie połączenia smaków.

Panna Malwinna pisze...

na prawdę bardzo wiosennie wygląda;) mi z wiosną kojarzy się też sałatka jajeczna ale ze szczypiorkiem i rzodkiewkami;)